Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

hu

Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben

A köznevelés eredményességét elősegítő, tehetségfejlesztő nem formális foglalkozássorozatok. EFOP-3.3.2-16-2016-00109 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért

infoblokk-felso

Kedvezményezett neve: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Projekt címe: Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben

Szerződött támogatás összege: 15 462 675 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.30. jelenleg: 2020.09.28.

Projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-2016-00109

 

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A tanórák anyagát kiegészítő, élményszerűvé tevő foglalkozássorozatot indított a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A program célja az óvodás és általános iskolás gyermekek tehetségfejlesztése. A projekt kétéves időtartama alatt a partner intézményekbe járó 844 gyermek – közülük 268 hátrányos helyzetű fiatal – vesz részt az ismeretátadó, készségfejlesztő, a kultúra eszközeivel a tapasztalati tudás megszerzését elősegítő foglalkozásokon a Zsolnay Kulturális Negyedben, a ZsÖK belvárosi helyszínein, valamint a partnerintézményekben.

 

 

A programok három tematika mentén zajlanak:

 

1. A természettudományos kompetenciát fejlesztő programok, mint a Varázsóra látványos fizikai kísérletei és a Planetárium csillagászati előadásai. A természettudományos témanapok egyedi tematikát kínálnak: a napfény napján a Csillagunk a Nap című planetáriumi előadást követően napórát vagy kézi spektroszkópot készíthetnek a gyermekek, illetve fényvarázslatokkal kísérletezhetnek a Labor – Interaktív Varázstérben és a Fény termében. A Föld napján Űrhajónk a Föld, illetve Ég és Föld titkai címmel láthatnak ismeretterjesztő előadásokat kőzetekről és ősmaradványokról. Az űrkutatás napján a földöntúli kísérleteken túl a világűr titkait is felfedezhetik a gyermekek.

 

 

2. A történelem élményszerű oktatását biztosító programok között szerepelnek rendhagyó előadások valós történelmi helyszíneken (Cella Septichora Látogatóközpont, Középkori Egyetem, Zsolnay Család- és Gyártörténeti kiállítás), a korabeli öltözékek és tevékenységek révén szinte időutazáson vehetnek részt a gyerekek. A Gyermek tárlatvezetés szakkör az idegenvezetőnek készülő fiataloknak szól, továbbá a kínálatban szepel egy Zsolnay Vilmosnak szentelt témanap is.

 

 

3. A művészeti kompetenciák fejlesztését támogató programok között található kreatív kézműves szakkör, festészeti és kézműves foglalkozássorozat, múzeumpedagógiai kulturális óra zenei tábor, a képzőművészeti témahét keretében pedig a FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskola diákjai tartanak bemutatót kiállítással, kézműves programokkal, zenei- és táncbemutatókkal.

 

location

 

location

logok-fooldalra